Juridische ondersteuning bij een scheiding
Bel vrijblijvend: 071 - 799 84 34
Home > Echtscheiding
Scheiding advocaten

Echtscheiding in Leiden

U gaat scheiden. In de meeste gevallen is dit een vervelende gebeurtenis waarbij u wordt overvallen door allerlei emoties; een echtscheiding brengt vaak veel narigheid met zich mee. Bovendien moet er bij een echtscheiding ontzettend veel worden geregeld.

In het geval van een echtscheiding bent u op zoek naar een betrouwbaar persoon met de juiste kennis die u bijstaat tijdens het scheidingsproces en die recht kan doen aan uw situatie. In Leiden en omstreken kunt u hiervoor terecht bij uw echtscheidingsspecialist. Wij vertegenwoordigen uitsluitend uw belangen en richten ons op het beste resultaat voor u.

Bij een scheiding komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

  • Verdeling van het vermogen
  • Alimentatie
  • Ouderschapsplan
  • Verdeling van zorg/omgangsregeling
  • Verdeling van pensioen.

Conflictloos een echtscheiding regelen

In Leiden en in de omgeving van Leiden is ons advocatenkantoor de specialist op het gebied van een echtscheiding. Niet alleen beschikken wij over advocaten die u juridisch kunnen bijstaan, ook kunnen wij u bijstaan als mediator of als collaborative divorce advocaat.

Mediation is een methode om conflicten in relationele sfeer samen op te lossen. Bij mediation speelt de advocaat een neutrale rol en zal zij beide partijen tijdens de scheiding begeleiden. Onder deskundige leiding wordt naar een convenant en ouderschapsplan toegewerkt.

Een relatief nieuwe wijze van scheiden is die volgens de methode van collaborative divorce, of overlegscheiding. Deze uit de Verenigde Staten afkomstige methode wordt sinds kort ook in Nederland toegepast. Bij een collaborative divorce worden beide partijen door een eigen advocaat bijgestaan, maar wordt van tevoren afgesproken dat er niet wordt geprocedeerd.

De partijen en hun advocaten vormen een team en met elkaar zal geprobeerd worden om tot een scheidingsconvenant te komen. Desgewenst kan een coach het team ondersteunen.

Menu